Iemand Frank Vandenbroucke gezien?

“Meer heb ik daar eigenlijk niet aan toe te voegen.”

 

De regeringen zullen de komende dagen zeer snel en krachtig moeten schakelen. Dit is ongetwijfeld niet ons laatste rendez-vous. Meer heb ik daar eigenlijk niet aan toe te voegen”, en daarmee was de kous af. Met het gezicht van een kind dat op de vingers was getikt omdat het in de snoeppot wilde graaien, was Frank Vandenbroucke (sp.a) – alias ‘de bitch’ – bijzonder kort na het Overlegcomité. Een minister van Volksgezondheid onwaardig in volle pandemie. De beteuterde jongen wilde ook niet voor de televisiecamera’s reageren. Het lijkt erop dat Vandenbroucke moeite heeft met de democratie waar bij meerderheid wordt beslist.

 

Vandenbroucke wilde de handrem weer stevig aantrekken, maar vond geen luisterende oren bij de minister-presidenten. Geen tandem De Croo–Vandenbroucke, de heren fietsten gisteren allebei een andere kant uit.

 

De verklaring van Vandenbroucke was een pareltje van ‘iets zeggen’ en ‘iets anders’ bedoelen. Vooral de ‘niet ons laatste rendez-vous’ is een waarschuwend vingertje. Eentje die Marc Van Ranst meteen begrepen had. Voorstanders van verstrengingen begonnen zonder dralen aan de campagne voor het nieuw Overlegcomité – wellicht volgende week – en sabelden de beslissing van vrijdag genadeloos neer. Van Ranst kreeg een platform op ‘Ter Zake’ waar hij de woorden van Vandenbroucke herhaalde: “Het is niet uitgesloten dat het Overlegcomité snel weer zal moeten bijeenkomen om toch harder aan de noodrem te trekken. Dat wil niemand. Maar als de cijfers toch de exponentiële vlucht nemen, dan zit er niets anders op. Hadden we maar …”

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More