Iconische Aston Martin van James Bond wordt weldra geveild (foto’s)

Een beetje autoliefhebber die de naam ‘James Bond’ hoort, die denkt onmiddellijk: Aston Martin. En dan nog bij voorkeur dit exemplaar.

De Aston Martin DB5 was in zijn tijd een bloedsnelle GT. De 4-liter grote zespitter die in het vooronder ligt, produceert 280pk. Daarmee haalt de wagen makkelijk 240 km/u. Daarnaast is hij ook nog eens een streling voor het oog.

Geen wonder dat een geheimagent met stijl voor een DB5 kiest: dit exemplaar van bouwjaar 1965 speelde, naast acteur Pierce Brosnan, de hoofdrol in de film GoldenEye uit 1995.

Inmiddels al meer dan twintig jaar geleden dus. De Aston Martin werd na de opnames een tijdlang ingezet als promo-auto voor de film. In 2001 werd-ie verkocht.

Na zeventien jaar vindt de huidige eigenaar het welletjes geweest en mag de Aston Martin verhuizen. In juli wordt de elegante Britse vierwieler geveild bij Bonhams in Berkshire. Die veiling is overigens een onderdeel van de jaarlijkse Goodwood Festival of Speed en er zullen wel meer Astons geveild worden, maar dit is ongetwijfeld de topper. Bonhams verwacht dan ook dat de auto zo’n 1,6 miljoen pond zal opbrengen. Met de huidige wisselkoers is dit welgeteld 1.825.442 euro.

In onderstaande video ziet u de meest spectaculaire scène die met de auto werd ingeblikt.

1

Image 1 of 5

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More