Hypocrisie voor gevorderden van Hilde Crevits

Flemish Minister of Education Hilde Crevits pictured during a congress of Flemish christian democrat party, CD&V, in Genk, Sunday 28 April 2019. Next 26 May, Belgium will vote for European, Federal and Regional parliaments. BELGA PHOTO YORICK JANSENS

Politieke partijen blijven na 6 maanden zonder regering nog altijd spelletjes spelen.

CD&V, de partij van Hilde Crevits, gooit het over een andere boeg en zet voortaan het masker van de getroffen deemoed op. In een interview met Het Belang van Limburg zei de Vlaamse viceminister-president dat het niet aan CD&V is om als kleine partij een keuze te maken voor deze of gene regering en dat de twee grootste partijen PS en N-VA met mekaar moeten praten. “Anders gaan we sowieso naar een federale regering met een Vlaamse minderheid”, aldus Crevits.

Een schoolvoorbeeld van het brengen van een boodschap door het over wat anders te hebben. Crevits lanceert hiermee charmeoffensief naar N-VA en geeft een steek naar Open Vld.

CD&V is namelijk behoorlijk in het gat gebeten door de bocht van Open Vld die openlijk flirten met de PS. Bovendien proberen de liberalen CD&V van zich af te schudden door hen te schofferen met de versoepeling van de regels voor abortus en euthanasie. Vergezocht of politiek voor gevorderden? Nou, als CD&V zichzelf een kleine partij noemt, dan kan je er gif op innemen dat ze wat anders bedoelen. Het lijkt erop dat zich nu al indekken voor als het straks fout gaat en Open Vld – ten koste van hen – toch zwicht voor paars-groen. De katholieken profileren zich plots als  behoeders van de Vlaamse zaak, maar leggen die verantwoordelijkheid wel bij N-VA, omdat zijzelf, ocharme, zo klein zijn?

Tot slot roept Crevits nog de hulp in van De Crem en laten ze beiden noteren dat ze niet in een nieuwe federale regering zullen stappen als de verwezelijkingen van de vorige regering, zoals de pensioenleeftijd naar 67 jaar, teniet worden gedaan. En zo wordt de ‘kleine partij’ toch plots weer groot. 

Elke partij heeft nu een bom onder de federale regering gelegd, maar niemand durft op de ontsteker drukken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More