Huiszoeking bij ex-geheim agent die Reynders en Fontinoy beschuldigde van corruptie

Belgian expert of DR Congo Jean Claude Fontinoy and Belgian Foreign Minister Didier Reynders visit new Belgian embassy during a diplomatic mission to Congo, in presence of the Belgian Foreign Minister, on Tuesday 26 April 2016, in Kinshasa, DR Congo. BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE

“De jacht is nog altijd open.”

Nicolas Ullens de Schooten, ex-geheim agent van de staatsveiligheid, uitte in september 2019 beschuldigingen naar Reynders en Fontinoy wegens corruptie en witwaspraktijken. Het kwam Reynders toen bijzonder slecht uit, omdat die op het punt stond Europees Commissaris voor Justitie te worden. De zaak werd overhaast geseponeerd, Reynders trok naar Europa en Ullens kreeg nog wat doodsbedreigingen. Daarna werd het stil.

Tot er op dinsdag 12 januari toch weer wat bleek te bewegen. Knack meldt dat er die dag bij de voormalige inlichtingenofficier van de Staatsveiligheid, Nicolas Ullens de Schooten, een huiszoeking werd uitgevoerd. “Wij kunnen bevestigen dat er een huiszoeking heeft plaatsgevonden in het kader van een gerechtelijk onderzoek”, reageert het parket van Brussel. “Daarnaast kunnen wij bevestigen dat het parket in dit dossier een onderzoeksrechter heeft gelast op grond van een klacht van de Veiligheid van de Staat.” Verder geen commentaar.

Volgens Ullens de Schooten werden drie dozen met documenten en zijn computers meegenomen. “Ik beschouw mezelf als een klokkenluider. Alles wat ik heb gedaan of in het openbaar heb gezegd, heb ik gedaan in het algemeen belang. Ik heb er zelf geen enkel voordeel uit gehaald, wel integendeel.”

De jacht op de voormalige agent is dus nog altijd open

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More