Huisdokter Rudi: “Sigaren kunnen ook levens redden”

Het programma ‘Dag dokter’ is aangenaam vertier. De favoriete activiteit hier is aan te geven bij welke dokter we zeker niét zouden gaan. In aflevering 28 ging het tussen dokter Thys, dokter Van Haelst en dokter Buelens.

Bij een van de dames zouden zeker nooit op consult gaan. De andere dokter is een twijfelgeval, maar in dit geval zouden we haar niet het voordeel van de twijfel geven. Stel je voor dat ze een foute beslissing neemt, bijvoorbeeld over corona. Rest Rudi Thys (68) uit het Limburgse Bilzen.

De uitzending werd plots interessant toen we dokter Rudi een sigaartje van La Paz zagen roken naast zijn wagen. Het zal SBS allicht een boete opleveren voor sluikreclame. Het metalen doosje in zijn wagen werd wel opvallend goed en lang in beeld gebracht.

Toch kreeg dokter Rudi onmiddellijk mijn goedkeuring. Mensen denken vaak dat dokters gezond leven, maar kijk maar eens naar die beroemde politica voor Open VLD die ons in de eerste maanden netjes door de coronacrisis loodste, of was het loosde.

Dokters hebben vaak een flesje alcohol in hun praktijk (niet om te ontsmetten) en – echt waar – we hebben ooit een chirurg ontmoet die stomdronken was (in een ziekenhuis).

Dokter Rudi dan. Hij geniet van een sigaartje. Hij beseft ook wel dat hij een hoger risico heeft op mond- en keelkanker, maar dat risico weegt niet op tegen het genot van die sigaar. Dokter Rudi rookt wel het verkeerde merk. Voor een arts met een mooi inkomen zou je verwachten dat hij ondertussen naar een iets betere sigaar is gepromoveerd.

Het straffe verhaal is dat dokter Rudi een jaar of 15 geleden zijn leven te danken heeft aan de metalen verpakking van die sigaren van La Paz. Dus toch het goede merk. Ik begrijp dat hij La Paz  trouw is gebleven…

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More