Huisarts geschorst omdat hij geen mondmasker wil dragen

“Lichtzinnige attesten en onbetrouwbaar advies.”

Een huisarts uit de regio Lier mag zijn stethoscoop aan de haak hangen. De huisartsenkring ‘Pallieterland en Omgeving’ heeft de man geschorst omdat hij corona “een complot van de overheid” noemt. Een non-believer dus, bij wie je makkelijk een attest kon verkrijgen dat je de toestemming gaf om geen mondmasker te dragen. De dokter trok bovendien de PCR-tests in twijfel als “onbetrouwbaar”, en verwees zijn patiënten ook niet door naar een triagecentrum “omdat die tests de rechten van de burgers aan banden leggen. Tot slot kwam het de huisartsenkring ter ore dat hij bij consultaties geen mondmasker droeg.

En dus is het gedaan met doktertje spelen. De Raad van State is de huisartsenkring gevolgd in hun besluit. De intrekking blijft geldig zolang “het gevaar voor de patiënten of de volksgezondheid” blijft voortduren.

Vorig jaar zouden er 58 soortgelijke dossiers geopend zijn tegen dokters en zorgverleners. De aanklachten zijn voornamelijk gericht tegen het slordig omgaan met de mondmaskerplicht en het niet respecteren van de anderhalve meter-regel in de wachtzaal.

Leve de klik-maatschappij ?

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More