‘Hostiles’: het erg wilde Westen

Een vrouw met ballen speelt cowboy en indiaan.

Hostiles’ speelt zich af in 1892, ergens in New Mexico, waar het geweld van de voorafgaande decennia alleen maar heeft geleid tot meer en gruwelijker geweld. We bevinden ons op een kantelpunt: de oorspronkelijke bewoners zijn – voor zover niet uitgemoord – bijna allemaal weggestopt in reservaten, de nieuwkomers hebben bloed aan de handen.

In 1892 gaat de legendarische legerkapitein Joseph Blocker na veel verzet toch akkoord om een stervend Cheyenne-opperhoofd en zijn familie terug te brengen naar hun geboortegrond. Tijdens de tocht van de geïsoleerde legerpost Fort Berringer in New Mexico naar de graslanden van Montana, kruisen de voormalige rivalen het pad van een jonge weduwe, wier hele familie uitgemoord is door de Comanche-stam. Samen moeten ze hun krachten bundelen om het ongenadige landschap, de vijandige stammen en de wraakzuchtige zonderlingen die op de loer liggen te overwinnen.

CANVAS / 19 maart, om 21:20 – 23:30 : ‘Hostiles’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More