Hopeloze bendespeurders kruisen pad van incompetente journalisten

Groot nieuws: de bendespeurders zijn binnengevallen in een West-Vlaams bedrijf dat wapens en special effects levert aan filmbedrijven. Ze hebben een Ingram machinepistool in beslag genomen. Is het wel een echt wapen? In die wereld wordt al eens gewerkt met namaakwapens.

Volgens sommige journalisten werd “tijdens de overval in Aalst met zo’n wapen geschoten, vermoedelijk door het bendelid dat bestempeld werd als ‘de killer’. Mogelijk is het wapen daarna ook gebruikt in Overijse en Eigenbrakel.” De ‘hold-up’ van Aalst (volgens de speurders) vond uiteraard plaats na deze van Overijse en Eigenbrakel. Er zijn weinig zekerheden in dit dossier, maar dit is wel zeker.

Voor lezers die van echte feiten houden: er werden 2 machinepistolen van Ingram gestolen bij Dekaise in Waver. Op donderdag 30 september 1982 omstreeks 10u35, betraden drie onbekenden de wapenhandel in Waver, Brusselstraat, nr 32. De uitbater en twee klanten worden verplicht op de grond te gaan liggen terwijl de overvallers de winkel doorzoeken en hun buit meenemen in een plastic zak en een sportzak.

Die buit bevat onder andere een machinepistool van het merk Ingram Kal. 9 mm kort Ingram M10 en een machinepistool van het merk Ingram Kal. 9 mm para Ingram M10.


De wapenhandelaar en de aanwezige klanten krijgen klappen, waarna de daders vervolgens het gebouw verlaten en het vuur openen op een politieagent. Nadat de agent werd getroffen, wordt hij door de daders afgemaakt met een kogel. De daders vluchten aan boord van een Volkswagen Santana, voertuig gestolen op 10 mei 1982. Ze rijden in de richting van Brussel en worden achtervolgd door de rijkswacht. Er ontstaat een eerste schietpartij in de Brusselstraat en nadien een tweede schietpartij in de Albert Biesmanslaan te Hoeilaart.

Een bijzonder goed geïnformeerde bron (Boemerang) op het uitstekende forum bendevannijvel.com geeft de opeenvolgende serienummers van de partij INGRAMS M10 die in 1982 ingevoerd werden in België.

B2529 – Van Dekaise gestolen door de Bende van Nijvel op 30-9-82. Dekaise denkt dat hij demperschroefdraad op dit wapen heeft getapt maar hij wist dit niet zeker.

B2530 – Van Dekaise gekocht door Madani Bouhouche enige tijd na de overval, de precieze tijd van verkoop kan Dekaise zich niet meer herinneren. Het wapen was niet uitgerust met demperschroefdraad.

B2531 – Van Dekaise gekocht door Robert Beijer op 29-12-83. Dit wapen werd op 1-10-87 in beslag genomen bij een huiszoeking. Het wapen was niet uitgerust met demperschroefdraad toen het door Dekaise aan Beijer werd verkocht. Beijer liet er later door de firma Armabel schroefdraad op tappen. Bij Beijer werd ook een demper voor dit wapen in beslag genomen.

B2532 – Door Raïda intertraders op 15-3-84 verkocht aan André Electeur (shooting club Jette). Het wapen is eigendom van de club. Het is niet uitgerust met demperschroefdraad.

B2533 – Eigendom van ene Larosse. Het wapen is niet uitgerust met demperschroefdraad. (PV 358, 1-2-88)

 

Merk op dat ‘Boemerang’ het over slechts 1 gestolen Ingram heeft terwijl volgens de speurders 2 Ingrams werden gestolen.

 

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More