Honderden zwaluwen komen huisbewoners goedendag zeggen via de schoorsteen (video)

Eén zwaluw maakt de lente niet.

Maar honderden van deze gevleugelde vrienden maken er binnen wel een strontboeltje van. Vraag maar aan een gezin uit de Amerikaanse stad Torrance. Ze werden vorige week plotseling verrast toen er honderden vogels door de schoorsteen vlogen.

Schoorsteengierzwaluwen houden ervan om in grote groepen in schoorstenen te zitten. Voor de bewoners van het huis was het een helse klus om alle vogels weer naar buiten te krijgen. Maar liefst drie dagen had de man des huizes nodig om elke vogel uit zijn woonst te krijgen.

“Ze hadden werkelijk elke kamer overgenomen. Ramen en deuren openlaten, maakte niets uit. We moesten ze één voor één vangen. Na 800 zijn we zelfs gestopt met tellen. Zo goed als alles in ons huis is nu bedekt met vogelpoep.”, aldus één van de gezinsleden.

De schoorsteengierzwaluwen staat ook nog eens op de lijst van beschermde vogels, dus mochten de bewoners niet al te hardhandig optreden.

Iets zegt ons dat vader en moeder de komende maanden nog weinig zin gaan hebben om wat te vogelen.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More