Honden sterven een mysterieuze dood in Oslo

67

Noorwegen waarschuwt hondeneigenaars.

Nadat verschillende honden plots en onverklaarbaar stierven aan dezelfde symptomen, slaan Noorse dierenartsen alarm. De massale hondensterfte situeert zich voornamelijk in en rond de parken van de hoofdstad Oslo.

Wat de precieze oorzaak van de ziekte is, is nog niet bekend. Om een nog onverklaarbare reden vertonen de dieren allemaal dezelfde symptomen: braken en een bloedige diarree. Ze sterven een snelle maar pijnlijke dood. Zo snel dat veel van de honden sterven terwijl de eigenaars met het dier nog onderweg zijn naar de dierenarts.

Vermoed wordt dat het om een virus of een bacteriële infectie gaat. Men wacht nog op de testresultaten van stalen die men nam van overleden honden.

Het vreemde is dat er eigenaars zijn met twee honden waarvan er slechts één sterft, terwijl ze beiden dezelfde wandeling maakten.

Omdat men nog niet weet om welke infectie het precies gaat, zijn alle evenementen voor honden tot nader order door de overheid gecanceld. Voorlopig zijn er geen redenen om aan te nemen dat er ook een gevaar zou zijn voor de mens.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur