Hollandse flik denkt dat hij in Street Fighter zit (video)

Handhaven met de blote vuist.

In het Nederlandse Arnhem raakte de politie dinsdagavond slaags met een grote groep mensen in het Park Sonsbeek. Rond acht uur werd de politie ingeschakeld om het park te ontruimen, omdat het volgens de gemeente te druk was. Dat ging niet zonder slag of stoot. Of beter gezegd, met behoorlijk wat slagen en stoten.

De ontruiming van het park liep op meerdere momenten flink uit de hand. Vooral bij de hoofduitgang ging fout. De komst van de politie veroorzaakte het klassieke Tom en Jerry-spelletje. De agenten krijgen verschillende scheldwoorden en verwensingen naar hun hoofd geslingerd en worden uitgedaagd door de menigte. Tot de politie besluit om ten aanval te trekken.

En dat deden ze niet helemaal volgens het politieboekje. Op videobeelden is te zien hoe Rambo-flikken als straatvechters te keer gaan. Het had nog weinig met handhaving te maken. Met de blote vuist op burgers slaan, het kan blijkbaar volgens de Hollandse debat-model.

Helemaal aan eind van de video zie je hoe een Hollandse agent van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt: meppen.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More