Hoezo, rood haar is minder aantrekkelijk? (foto’s)

Als het rood is, moet je stoppen.

Onderzoekers wilden wel eens weten hoe mannen vrouwen beoordelen zuiver en alleen afgaand op de haarkleur. Ze kregen bijvoorbeeld te horen dat de vrouw zwart haar had met vervolgens de vraag: “Zou u een date willen met deze vrouw?”. Opvallend was dat de kleur rood bij bijna alle aspecten lager scoorde dan de andere haarkleuren, behalve bij de vraag of de vrouw geschikt zou zijn voor een tijdelijke affaire…  scoorden de roodharigen hoger.

De meest opvallende resultaten op een rijtje

Intelligentie – Een vrouw met bruin haar wordt als meest intelligent gezien, 73.9% van de mannen geeft aan een vrouw met bruin haar intelligent te vinden. De mannen beoordeelden vrouwen met blond haar als minst intelligent, slechts 48.4 % gaf aan een blonde dame intelligent te vinden. Het stereotype ‘domme blondjes’ wordt hier maar weer eens bevestigd!

Aantrekkelijkheid & sexy – Wat opvalt is dat blond als erg aantrekkelijk wordt beoordeeld, namelijk door 80.5% van de mannen.  Rood wordt als minst aantrekkelijk beoordeeld; 57.7% van de mannen gaf aan een rode coupe aantrekkelijk te vinden. Hetzelfde zie je bij het beoordelen welke dameshaarkleur sexy is. 82.5% ging voor blond, en 58.9% voor roodharig. De brunettes en zwartharigen zweefden qua percentages tussen de blondines en roodharigen in.

Maar is rood echt minder aantrekkelijk? Misschien dat onderstaande foto’s je op andere gedachten brengen.

4

Image 1 of 15

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More