Hoeveel geld geven vrouwen en mannen uit aan kleding?

Het cliché zegt dat vrouwen gek zijn op shoppen en er op een dagje winkelen makkelijk een maandsalaris doorheen jagen. Maar klopt dit wel? En hoe zit het eigenlijk met de mannen? Geven we effectief veel minder geld uit aan kleding? De mensen van ING Direct en Capital One banks zochten antwoorden op deze vragen.

De banken onderzochten de bedragen die hun Britse en Amerikaanse vrouwen klanten gemiddeld spendeerden aan kleding, schoenen en accessoires. Maandelijks geven ze gemiddeld 195 euro uit aan kleding. Dit komt neer op een bedrag 2.340 euro per jaar. De gemiddelde vrouw koopt in haar leven zo’n drieduizend items, waaronder 145 handtassen, 185 kleedjes en 270 paar schoenen.

De onderzoekers hebben niet gekeken naar wat de man zoal uitgeeft aan kleding. Maar een gelijkaardige, recente studie in Engeland kan misschien een beetje duidelijkheid geven. Een bankkaartbedrijf bekeek daar de uitgaven van de gemiddelde Britse man. Deze geeft zo’n 128 euro per maand uit aan kleding. Dit komt dan weer neer op zo’n 1.536 euro per jaar voor hun garderobe.

We moeten wel meegeven dat de uitgaven een vertekend beeld kunnen geven, vermits men enkel de cijfers  van mensen die met bankkaarten betaalden bekeken. Men gaat er vanuit dat het gemiddelde bedrag lager ligt.

Besteed jij effectief stevig wat centjes aan je garderobe of valt dat wel mee?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More