Hoeveel Brusselse agenten zijn nodig om arm van één weerloze vrouw te breken? (video)

Doorheen Brussel lopen terwijl je mondmasker aan je kin bengelt? Denk maar twee keer na vooraleer je jezelf hieraan waagt.

Zaterdagmiddag was er een betoging in het Ter Kamerenbos van Brussel, tegen de coronamaatregelen. Via het nieuws vernamen we dat de mensenmassa door de politie uit elkaar gedreven moest worden, omdat het anders serieus uit het handje zou lopen vanwege agressievelingen onder de betogers.

Van verschillende mensen die eraan deelnamen, kregen we echter een ander verhaal te horen. Volgens hen zou het gewoon een ontspannen wandeling door de bossen geweest zijn, al waren er wel enkele drones van de arm der wet die hen volgde. Rond halfvijf in de namiddag zou de politie echter massaal ter plaatse gekomen zijn, om vervolgens met geweld op te treden tegen mensen die hun mondmasker niet of verkeerd droegen.

In onderstaand filmpje is een vijftigjarige, Vlaamse vrouw te zien. Van verschillende bronnen kregen wij het verhaal dat vooraf ging aan het filmpje bevestigd: zij wandelde na de betoging, met haar mondmasker aan haar kin. Agenten spraken haar hierover aan, en gebaarden dat ze haar mondmasker over haar neus moest trekken – wat de vrouw ook deed.

Dat was voor de arm der wet echter niet genoeg: de agenten bleven doorvragen. Maar omdat de agenten Franstalig zijn en de Vlaamse vrouw geen Frans begrijpt, escaleert de situatie snel. De agenten zouden haar identiteitskaart gevraagd hebben, maar omdat de vrouw niet onmiddellijk het gevraagde gaf, werd ze als ‘weerspannige’ aanzien.

Voor ze het wist, was ze omsingeld door een gans blauw leger, dat bovendien haar arm brak. Omwille van een filmpje dat gemaakt werd door een voorbijganger, krijgt de Brusselse arm der wet er stevig van langs. Toch is de Brusselse politie formeel: “Uit alle beschikbare informatie waarover we beschikken blijkt dat onze inspecteurs terecht en proportioneel zijn tussengekomen. Proces-verbaal werd opgesteld.” (Die twee keer beschikbaar is geen typfout, da’s de letterlijke quote).

Soit, proportionele tussenkomst of niet: wij beschikken over de beschikbare beelden – kijk en oordeel zelf.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More