Hoe (on)gezond is koffie nu eigenlijk?

Latte, cappuccino of gewoon zwart: een koffie in voor veel mensen met een ochtendhumeur een essentieel onderdeel. Veel mensen kunnen hun dag niet beginnen zonder het zwarte goedje. Verschillende onderzoeken hebben al duidelijk gemaakt dat koffie niet zo ongezond is als men soms beweerde. Zolang je het zwarte drankje me mate consumeert. Maar wanneer is nu teveel?

De voor- en nadelen van het drinken van koffie worden al decennialang onderzocht. Een nieuw onderzoek van de University of South Australia maakt duidelijk dat zes of meer koffies per dag schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Het risico op hartziekten stijgt met zo’n 22 procent. De onderzoekers ontdekten dat cafeïneconsumptie een hoge bloeddruk veroorzaakt, een voorspeller van hart- en vaatziekten. Ze onderzochten  350.000 Britten tussen de 37 en 73 jaar om een duidelijk beeld te krijgen.

Volgens onderzoekers dr. Ang Zhou en professor Elina Hyppönen worden de meeste mensen een beetje beverig, snel geïrriteerd of worden ze zelfs misselijk als ze veel koffie drinken. Dit komt omdat cafeïne je lichaam helpt om sneller en harder te werken. Maar de kans op hart- en vaatziekten neemt ook toe door een hoge bloeddruk. De meeste mensen weten wel dat ze best ’s avonds geen koffie meer drinken, willen ze ’s nachts nog een oog dicht doen.

De moraal van het verhaal? Drink maximaal zes koppen koffie per dag, anders loop je de kans dat je tikker op hol slaat.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More