Hoe mondmaskers van Avrox ook koninklijke familie beschadigen

Het is eindelijk duidelijk dat de Belgische overheid door Avrox bedot werd. Eind juni vorig jaar klonk het anders. Avrox, de Luxemburgse leverancier van de Belgische mondmaskers, was de ‘ongerechtvaardigde aanvallen’ en ‘valse beschuldigingen’ beu en ging in de tegenaanval.

Avrox toen: “Het bedrijf won een overheidsopdracht op een eerlijke manier.” Vandaag blijkt dat een pak minder zeker.

Een bron die het dossier goed opvolgt: “Vorig jaar (in juni,red.) schakelde Avrox een Belgisch communicatiebureau in. Voor de duidelijkheid: dat bureau had geen mandaat gekregen van Avrox om te communiceren, maar de 2 sterkhouders van Avrox (de man die deze week in Cannes werd opgepakt en zijn collega,red) gebruikten wel de lokalen van dat bureau. De pers kon ook vragen doorsturen naar dat bureau.” Er was dus zeker een contractuele afspraak en dat bureau moet volgens onze bron ook een vergoeding gekregen hebben.

Volgens onze bron is er op die manier een link met het koningshuis. “De directeur van dat communicatiebureau is bestuurder bij de Stichting Koningin Paola. Hiermee wil ik niet zeggen dat het paleis iets te maken heeft met Avrox, verre van zelfs. Maar het toont aan dat bij het aannemen van opdrachten van malafide personen – wat nu toch wel duidelijk is bij Avrox – dit altijd kan uitstralen op de bedrijven en personen waarmee samengewerkt wordt.”

Onze bron wil tot slot nog wijzen op de onderbelichte rol van de Jordaniër. “Avrox werd op 3 maart 2017 opgericht door Hamzeh Talhouni (Amman, °6/6/1985) en met officieel adres in Malta, en de Fransman die deze week in Cannes werd opgepakt. Talhouni kan via open bronnen gelinkt worden aan belastingparadijzen.” Die informatie was volgens onze bron al gekend op het ogenblik dat Defensie de opdracht aan Avrox gunde.
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More