Hoe lang kan deze man zijn adem inhouden? (video)

Kroaat Budimir Buda Sobat verbreekt zijn eigen wereldrecord.

Een menselijke dolfijn zou je hem kunnen noemen. Al bewegen dolfijnen iets meer terwijl ze het met één adem doen. Een dolfijn kan ongeveer vijftien minuten onder water blijven, sommige dolfijnen zelfs een uur, Budimir Buda Sobat 24 minuten en 33 seconden. Daarmee deed hij 22 seconden beter dan zijn vorige wereldrecord. Sobat droeg zijn record op aan zijn dochter Sasa die lijdt aan verlamming, autisme en epilepsie.

De kans dat je dit lukt in je bad, is klein. En ook niet aan te raden. Een gebrek aan zuurstof kan je in een vreemde toestand brengen, waar je niet meer uit wilt. Rond 18 minuten kreeg de Kroaat last van spiertrekkingen, maar volgens Sobat hielpen die hem om wakker te blijven. Zo zie je maar dat Cruyff altijd en overal gelijk krijgt: “Elk nadeel hep zijn voordeel.”

Bij het record ligt Sobat roerloos – in een zwempak – op zijn buik nadat hij het zuurstofniveau in zijn lichaam heeft verhoogd door te hyperventileren (na het innemen van pure zuurstof).

Pijnlijk?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More