Hoe kijken mannen en vrouwen aan tegen plastische chirurgie?

Steeds meer mensen laten aan hun lijf knutselen, maar wat denken anderen over al die cosmetische ingrepen? Vallen we bijvoorbeeld op joekels van nepborsten, of verkiezen we kleine doch natuurlijke kersen? Enfin, tijd om het uit te zoeken dus.

Een onderzoek van het Nederlandse actualiteitenprogramma EenVandaag kan een beetje duidelijkheid geven. Aan het onderzoek deden zo’n 22.217 leden mee, waarvan er 1.432 een cosmetische ingreep ondergingen. Er kwamen enkel interessante bevindingen uit de bus.

Een derde van de vrouwen tot 35 jaar kan zich voorstellen dat ze in de toekomst een ingreep zal ondergaan. Van de mensen die al aan hun lijf lieten prutsen, is 91 procent tevreden met het resultaat. Slechts 4 procent liet weten echt spijt te hebben. Vrouwen gaan het meest langs de chirurg voor ooglidcorrectie, botox in het gezicht, borstvergroting, lipfillers en liposuctie. Ook mannen laten hun lichaam wat pimpen en gaan dan vooral voor ooglidcorrectie, haarimplantatie, wenkbrauwenlift, botox in het gezicht en neuscorrectie. 

Maar vinden we daar allemaal van? Een eerste duidelijke conclusie: we zij niet echt positief over cosmetische ingrepen.Driekwart van de deelnemers, man én vrouw, kijkt negatief tegen cosmetische ingrepen aan. Zo laat 87 procent van de mannen weten dat ze een vrouw met natuurlijke borsten boven een met nepborsten verkiezen. Zo’n 27 procent van de dames zouden positief reageren als hun vriend aan een borstverkleining voor mannen denkt, 50 procent van hen zou negatief reageren.

Ongeveer 18 procent van de mannen heeft geen probleem als hun vriendin een liposuctie wil ondergaan. Maar 75 procent van de mannen staat er negatief tegenover. Maar ook 91 procent van de mannen is helemaal niet te vinden als de vriendin lipfillers overweegt.

Wat leren we over dit onderzoek? Als je aan je lichaam wil laten werken moet je  het vooral niet voor je partner doen, maar voor jezelf. Mannen en vrouwen vinden namelijk een lichaam zonder verbouwingen met een beetje rondingen het mooist.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More