Hoe gaan ze dit klaarspelen?

Maandag moeten bedrijven die niet telewerken, sneltesten afnemen

Als onze mensen prioritair gevaccineerd worden, dan kunnen we scholen openhouden, kunnen onze kinderen samen deze periode doormaken en kan de economie makkelijker blijven draaien… als en slechts als onze leerkrachten zo snel mogelijk worden gevaccineerd”, schreven de directeurs van de basisscholen in een open brief. Een logische redenering, dachten wij. Als het inderdaad zo is dat de meeste besmettingen gebeuren op het werk en in het onderwijs, waarom gaan we dan de 85 plussers vaccineren? Een logica die blijkbaar alleen federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) als Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) begrijpen, want zij houden het been stijf.

De ministers van onderwijs mogen na het Overlegcomité van vrijdag op herexamen komen en krijgen de hete patat op hun bord. Los het maar op ! Vandenbroucke wil koste wat kost de scholen open, maar stuurt zijn soldaten zonder wapens het slagveld in?

Voor de bedrijven wil men sneltesten voor wie toch naar het werk gaat. Doch verder dan een politieke slogan is het niet. Wie, wat, waar en hoe? Wie zal het zeggen? Wouter Beke is de sneltests van november vorig jaar al aan het ‘testen’. In P-magazine schreven we al op 10 oktober over het gekrakeel over het al dan niet verdubbelen van de sneltests. De mirakeloplossing stuit op teveel praktische problemen.

Alexander De Croo (Open Vld) wilde de testcapaciteit tegen het einde van de maand oktober verdubbelen in ons land. “We zijn alles aan het klaarmaken om die capaciteit te kunnen verdubbelen. Dat is een belangrijk element om ervoor te zorgen dat mensen die een hoog risico contact gehad hebben, dat die getest kunnen worden en snel kunnen weten wat hun situatie is”, zei hij op 10 oktober het VRT journaal. Hij/zij wie al ooit een sneltest in handen heeft gehad, mag zich melden bij onze redactie.

Nu, maandag, moeten bedrijven waar ze niet aan telewerken doen, sneltesten afnemen. Hoe gaan de ministers dat organiseren?

Hoe zou het in godsnaam toch komen dat de mensen het vertrouwen kwijt zijn?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More