Hoe brokkenpiloot Joke Schauvliege toch rechter kan worden

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Ze is advocate en politica geweest. Tot zover de referenties die Joke Schauvliege moet voorleggen om voorgedragen te worden als rechter van het hoogste rechtsorgaan in België. Wat een grap. We geven een overzicht van haar grootste flaters en andere redenen waarom ze niet tot het Grondwettelijk hof zou mogen benoemd worden.

We schreven bijna ‘hier is een bloemlezing van haar flaters’, maar hebben het maar gelaten. Voor je het weet wil Joke er immers een industrieterrein over leggen.

Toen het nieuws dat Schauvliege kandidaat was om rechter te worden bij het Grondwettelijk hof ons vorige zaterdag bereikte, moesten we toch even onze kalender checken. Nee, 1 april was wel degelijk al gepasseerd… De bron dan? Nee, het was ook geen nepartikel van De raaskalderij of TV Olen. En pas toen begon het ons te dagen: ze menen dit echt bij CD&V.

Dat de helft van de twaalf zitjes bij dat hof moeten worden ingenomen door ex-politici is op zich al schandalig. Maar dat je als CD&V dan nog zo’n afgeserveerde brokkenpiloot voordraagt is werkelijk onbegrijpelijk. 

Oké, als minister stond ze vaak in de aandacht. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Als ze nog niet gekapt zijn tenminste. Maar bij haar waren flaters en incompetentie een constante. Zo iemand wil je toch niet tot haar 70ste vast benoemen in het hoogste rechtsorgaan?

We kregen spontaan flashbacks naar haar grappigste en meest schrijnende misstappen. En het leek ons dan ook gepast om die nog eens op te lijsten.
Sommige van die blunders zijn naast grappig immers ook erg tekenend voor haar professionele carrière. Ze maken duidelijk dat Joke daar niet thuishoort. Of om het met nog een natuurspreuk te zeggen: aan de vruchten herkent men de boom

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More