Hilarisch: Nederlanders vinden ultieme manier om avondklok te omzeilen

Al zijn volgens Marc Van Ranst de Belgen de grootste foefelaars: van de Ollanders kunnen we nog wat leren.

Enkele weken terug klonk het bij onze noorderburen nog dat een avondklok “niet des Hollands” is, maar ondertussen is het dus prijs. Nederland maakt zich klaar om voor het eerst in de naoorlogse geschiedenis van het land, de mensen verplicht thuis te houden. Vanaf 20hr30 tot 4hr30 mag geen levende ziel nog op straat, behalve zij die verplicht worden te werken.

Ook nog enkele weken terug zat onze coronagoeroe Marc Van Ranst in een Nederlandse tv-studio – ah ja, want hij kent de Belgische studios al zoals zijn eigen keuken, tijd om het internationaal te gaan doen – zijn beklag te maken over de Belgen. “Ze lopen er teveel de randjes van af, ze zijn te creatief met de regels, we gaan de curve zo niet afvlakken” klonk het voor de zoveelste keer in zijn klaagbetoog. In Nederland en Duitsland deden ze het veel beter. Mensen waren er gedisciplineerd en bij onze noorderburen wisten ze tenminste dat ze de regels moesten volgen.

Dju toch, is het daar nu toch wel geen koekenbak zeker! Bon, avondklok dus, maar volgens onze topviroloog is dat voor Nederlanders geen probleem.

In de realiteit moeten we de inwoners van het platste land ter wereld niet al te veel leren over hoe ze de regels moeten omzeilen. Meer nog, wij Belgen (volgens nonkel Marc DE slechtste leerlingen van de klas) kunnen nog een en ander opsteken van onze tegendraadse buren.

Nog geen uur nadat ze in Nederland wisten dat het land op slot zou gaan, ontstond er een stevig handeltje in jassen en petjes van Thuisbezorgd.nl (de Nederlandse UberEats) en die van PostNL. Koeriers mogen immers wel nog op straat en dat moest je de Hollanders geen twee keer zeggen. Tot wel 450 euro werd er op tafel gelegd om je als pakjesbezorger uit te dossen en zo toch lekker op straat te kunnen huppelen. De handel ging zo snel, dat Marktplaats.nl, een beetje de Nederlandse 2dehands, moest ingrijpen en alle aanbiedingen systematisch begon te verwijderen.

PostNL liet al weten not amused te zijn en gaat eender wie zijn kostuum te koop aanbiedt met zijn klikken en klakken aan de deur zetten.

‘t Zijn precies nogal kadees, die Nederlanders …

(La Vie en C)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More