Hilarisch: Jurgen Conings-aanhangers roeien elkander wel uit

Of het nu van links, rechts of averechts komt: dreigen met moord en doodslag is nooit oké.

Jurgen Conings, de intussen internationaal geseinde, ‘levensgevaarlijke, extreemrechtse terrorist’ die de (extreemlinkse) viroloog Marc Van Ranst met de dood zou bedreigd hebben, heeft nogal wat teweeg gebracht. Er zijn mensen die woest op hem zijn omdat hij nu eenmaal een levensgevaarlijke, extreemrechtse terrorist is volgens het nieuws, en er zijn mensen die zeggen ‘bij ons mag hij een soepke komen drinken’ omdat hij voor hen vooralsnog geen levensgevaarlijke, extreemrechtse terrorist is – omdat hij eigenlijk nog niks heeft uitgestoken. Eén ding is zeker: aan hoe het verhaal naar buiten gebracht wordt, zijn er meerdere dingen die onmogelijk kunnen kloppen.

En dan zijn er ook nog mensen die Jurgen Conings aanzien als nationale held. Zij verenigen zich in Facebook-groepen – die later weer afgesloten worden door Facebook zelve.

Tussen de fans van Jurgen Conings, zitten ook mensen die niet bepaald vooraan stonden toen het verstand werd uitgedeeld. Zij spreken over leven en dood alsof ze in een computerspel leven. En helemaal hilarisch wordt het, wanneer bijvoorbeeld iemand Marc Van Ranst een ‘achterlijken’ noemt, maar iemand denkt dat ze hém ‘achterlijken’ noemen, en met ‘gevolgen’ dreigt.

Of met andere woorden: als er nog ergens oefen-raketlanceerders uit een depot verdwijnen, dan zijn het misschien wel de fans van Jurgen Conings, om elkander uit te roeien…

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More