“Hierse, doarse”

T-shirts van Nonkel Jef verkopen als warme broodjes.

Nonkel Jef, het keuterboerke uit de Kempen, krijgt een eigen kledinglijn. Een fan van het eerste uur brengt T-shirts en sweaters van Nonkel Jef op markt met daarop het bekende gevloek van den stommen boer: “Kieken Van ’t Stad”, “Met Dat Gelek Altijd “, “Amai, Mijn Sokkedijzen”en “Ierse, Doarse”. De allerpopulairste blijkt “Godver Nonde Miljaarde Dju” te zijn.

’Nonkel Jef’ werd tussen 1995 en 2001 op VTM uitgezonden. Er lopen momenteel heruitzendingen op VTM en CAZ. ‘Studio’s Amusement’ flanste maar liefst 175 afleveringen in mekaar. Alleen ‘F.C. De Kampioenen’ met 273 afleveringen en ‘De Kotmadam’ met 320 afleveringen deden beter. Merchandising is er nooit geweest rond Nonkel Jef, maar daar brengt Matthias Demeyere, een fan van het eerste uur, ruim twintig jaar na datum verandering in. Naar analogie met de T-shirts van Bassie en Adriaan (drommels, drommels drommels) kan je straks rondlopen met ‘hierse, doarse’.

“Ik verkocht al zo’n vijftig T-shirts en veertig sweaters. Ik heb ideeën om met nog meer merchandising rond Nonkel Jef uit te pakken, maar dat is voor later en hou ik liever nog als een verrassing”, vertelt Matthias De Meyere in ‘Het Laatste Nieuws’. Hij had een ontmoeting met Ivo Pauwels – die ondertussen 82 is – en die was helemaal te vinden voor het idee.

Loop jij binnenkort ook met een van deze gekende uitspraken van NONKEL JEF rond?
Bestel deze en vanaf 9Januari heb je…

Geplaatst door Nonkel Jef op Woensdag 30 december 2020

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More