Hier lost men opvangprobleem wel zeer drastisch op

Als kleuterjuf kan je nu boos zijn omdat je nog een week langer voor de klas moet staan dan die juf van het eerste leerjaar, maar dit is er wel een beetje over.

Over enkele dagen gaan de nieuwe maatregelen in. In grote lijnen: scholen een week eerder toe, kappers en andere contactberoepen alweer pottoe, niet-essentiële winkels alleen nog maar bezoeken op afspraak en strengere controles op telewerken – en aan de grenzen. En vergeet in de trein niet aan het raam te zitten.

We kunnen er misschien mee lachen, maar de maatregelen helpen wel. Ze zijn nog niet in voegen en het virus krijgt al schrik. Echt waar, Steven Van Gucht zei het vanmorgen. De cijfers stijgen al minder snel, en volgende week wordt er al een kentering verwacht.

Nu, wij zijn geen veeartsen, maar dat hadden we nu – net als Van Gucht – ook wel kunnen voorspellen. Natuurlijk gaan ze weldra minder testen, om aan te tonen dat de maatregelen helpen. Dat deden ze in het verleden ook telkens, dus waarom zou het nu anders zijn?

Maar goed, we dwalen af. De scholen dus. Wel, die gaan een weekje vroeger dicht. Behalve voor kleuters. Het Christelijk Onderwijsverbond vindt het schandalig dat personeel in het kleuteronderwijs ‘in de vuurlinie’ moet blijven staan. Zij roepen ouders op, om hun kleuters zoveel mogelijk thuis te laten. Er wordt ook overlegd voor een staking.

Blijkbaar zijn ze in alle kleuterscholen niet van plan om te wachten tot er gestaakt kan worden: onderstaande afbeelding gaat namelijk de ronde op Twitter.

Nu mag je nog zo hard in de vuurlinie staan, als ouder zouden wij het toch niet pikken dat onze kleuter zomaar doorgespoeld wordt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More