Hier kan je Mario-Karten in het echt aan topsnelheid (video)

In 1992 kwamen de spelontwikkelaars van Nintendo op het idee om de populaire personages uit Super Mario World in autootjes te stoppen en ze te laten racen in een nieuwe game: Super Mario Kart.

Op de volgende kartbaan is het misschien niet toegelaten bananenschillen achter te laten, toch zijn de gelijkenissen met het beroemde spel treffend.  Het Nieuw-Zeelandse evenementenpark ‘Skyline’ heeft zogenoemde bobslee-kartbanen in Queenstown en in Rotorua. Bobslee-karts zijn een soort mini-karts zonder motor, maar wel met een stuur en een rem.

Je kan dus al een beetje vermoeden dat de kartbaan uit één lang circuit bestaat, dat constant naar beneden helt. De route ligt namelijk op een hoge heuvel waardoor je veel snelheid kan maken. Scheuren doe je over een schilderachtige route met uitzicht over de stad. 

Niet dat je daar echt oog voor gaat hebben, daar je het te druk hebt je maten één voor één voorbij te steken. Elleboogbeschermers zijn niet verplicht, maar wel aangeraden als we onderstaand filmpje bekijken. Je snelheid is volledig afhankelijk van je lef, maar laat de rem geen euhm… rem zijn op de adrenalinerush. 

Je geraakt er via een gondola en je kunt het pakket ook boeken met een zipline ride erbij, waarbij je met 80 kilometer per uur door het Redwood Forest vliegt. Een ritje kost ongeveer 45 euro per persoon.

Voor zij die een loodgietersnor gekweekt hebben tijdens de lockdown, weten al wat boeken binnenkort.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More