Hier is ie dan: de passagiersdrone! (video)

Allemaal goed en wel, die drones. Mooie videobeelden en leuk speelgoed, maar lang mocht het niet duren vooraleer zo’n quadcopter mensen kon vervoeren. En daar zijn we nu. Of toch bijna.

Maak kennis met de Workhorse Surefly. Deze opvouwbare quadcopter is de eerste in zijn soort om mensen te kunnen vervoeren over een lange afstand. Het beestje kan 180 kilogram dragen over een afstand van 112 kilometer.

En er werd uiteraard ook aan uw veiligheid gedacht. Valt één van de motoren uit, dan kan de vliegmachine nog steeds probleemloos landen. Valt de generator uit die alle motoren bedient, dan schakelt er een batterij in die het toestel nog vijf minuten vliegtuig geeft. Lukt het dan nóg niet om veilig ter land te geraken, dan beschikt de minihelikopter ook nog over een parachute.

Prijskaartje voor deze perfecte file-ontwijker? 200.000 dollar (167.000 euro). Dat begint al betaalbaar te worden. Onderstaande beelden bewijzen dat het toestel de lucht in kan, maar voorlopig tonen de makers nog geen beelden van een complete vlucht. Daar kijken we al naar uit!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More