Hier is hij dan helemaal: nieuwe BMW 3-serie (foto’s)

Na een reeks teasers en een configurator die per abuis al wat te vroeg online kwam, zijn hier nu de officiële foto’s van de nieuwe BMW 3-serie.

BMW knutselt inmiddels al enkele jaren aan de nieuwe 3-serie. Het moest en zou dan ook de perfecte rijdersauto worden, want er zit tegenwoordig heel wat concurrentie in het segment der berlines. We denken bijvoorbeeld aan de Audi A4, Mercedes C-klasse, Alfa Romeo Giulia, Lexus IS en Jaguar XE. Maar deze generatie G20 is nu helemaal klaar voor de strijd.

De nieuwe Dreier staat, net als zijn grotere nieuwe broers, op het CLAR-platform. Daardoor weegt de nieuwe 3-reeks 55 kilogram minder dan zijn voorganger. Tegelijkertijd zou de carrosserie een stuk stijver zijn. De nieuwe 3 heeft ook een perfecte gewichtsverdeling van 50:50, maar dat is bij het merk natuurlijk allang geen nieuwigheid meer.

Onder de kap is er bij introductie de keuze uit twee benzinemotoren: de 320i en de 330i. Beiden 2-liter vierpitters die respectievelijk 184pk en 258pk leveren. Dieselen kan met de 318d (150pk), 320d (190pk) en 330d (265pk). Die laatste is een zescilinder. Meer dan waarschijnlijk wordt het benzine-aanbod later nog naar beneden (318i) én naar boven (M340i) aangevuld. Wat wel al vaststaat : er komt ook nog een plug-in hybride.

Het interieur werd grondig vernieuwd. Op de optielijst kan je voortaan een digitaal instrumentarium aanvinken, net als een 10,25 inch groot scherm voor het infotainmentsysteem. De iDrive kan nog steeds met een draaiknop bediend worden.

Prijzen zijn voorlopig nog niet bekend.

1

Image 1 of 26

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More