Het wordt een hele toer om de Tour uit te rijden.

ASO waakt over een coronavrije Tour.

 De Tour de France organiseren tijdens een pandemie lijkt onmogelijk. Toch zal het grootste sportevenement ter wereld volgend weekend van start gaan. Onder strikte voorwaarden weliswaar. Organisator ASO heeft een draaiboek uitgedeeld met de do’s en de don’ts van de Tour. Elk team moet een bubbel vormen om het grote circus coronavrij te houden. Renners en stafleden worden voortdurend gemonitord, onderzocht en getest. Ploegen waarin minstens twee renners of leden van de entourage positief testen, worden onverbiddelijk uit de Tour gezet. Het zal je maar overkomen dat je in de laatste week in het geel rijdt en twee van je kameraden beginnen te kuchen.

De 107de editie zal dus een aparte editie worden. Niet alleen door het coroanvirus maar ook door het latere tijdstip waarop de wedstrijd wordt gereden. De verpletterende hitte is verdwenen en renners hebben zich op een heel andere manier voorbereid, zonder wedstrijdritme in het lijf.

Alles is anders, alles is nieuw, alles is strenger. Maar, wie weet, komt het spektakel ten goede. De Tour de France start op 29 augustus in Nice om op 20 september in Parijs te finishen. Het grootste deel van de race speelt zich af in het zuidoosten met uitstapjes naar de Pyreneeën, de Atlantische kust en het Centraal Massief. Op de een-na-laatste dag is er een klimtijdrit op La Planche des Belles Filles. 9 vlakke ritten, 3 zijn heuvelachtig, 8 in de bergen en onze Wout van Aert heeft laten weten dat hij de eindsprint in Parijs wil winnen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More