Het vriendje van Dutroux loopt vrij op straat

Michel Lelièvre (48) heeft de gevangenis mogen verlaten.

De heroïneverslaafde handlanger van Dutroux loopt na 23 jaar cel weer vrij rond. De beslissing viel al eerder, maar vandaag heb ze hem daadwerkelijk laten gaan. De man werd schuldig bevonden aan foltering en opsluiting van vier meisjes. Twee van hen overleefden dat niet.

De veertiger is er in geslaagd om een woning te vinden. Dat was één van de voorwaarden voor zijn vrijlating. Dankzij een uitkering – waar hij nog altijd recht op heeft – en wat hulp van buitenaf is de publiekslieveling er in geslaagd om aan alle voorwaarden van de strafuitvoeringsrechtbank te voldoen.

Waar hij gaat wonen is om veiligheidsreden niet bekend gemaakt. Hij staat nog wel nog onder psychologisch toezicht en hij mag niet naar de plaatsen gaan waar zijn slachtoffers leven. Het buitenland is ook verboden terrein. Verder mag hij geen alcohol of drugs gebruiken en moet hij het drugsmilieu vermijden.

De vraag is hoe men dat blijvend gaat kunnen controleren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More