Het Overlegcomité heeft een probleem want de cijfers zijn te goed

De cijfers of de voorspellingen?

Een jaar lang leven we op maat van de statistieken. Ons land is wellicht wereldkampioen ‘meten’. “Meten is weten”, zo redeneert de Belg. De vraag is of we het nu weten en wat er straks op het overlegcomité zal gebeuren met wat we weten (lees: de gunstige cijfers)?

Voor eerst werd er weer een daling – met twee procent – van het aantal nieuwe besmettingen vastgesteld. Beweren dat de feestdagen en de buitenlandse reizen voor een nieuwe opflakkering zorgden, is een lichte vorm van negationisme. Gelukkig is er de nieuwe Britse variant die soelaas biedt en de apocalyptische droom nieuw leven inblaast.

In Edegem besluit burgemeester Koen Metsu (N-VA) om op basis van 3 besmettingen 5.000 mensen in quarantaine te zetten. “Volledig dispropotioneel.” Dat vindt alvast zijn partijgenoot, minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Voor hem is paniekvoetbal geen optie. “We gaan niet op grond van één besmetting hele scholen sluiten”, aldus Weyts. “Het is belangrijk dat we goed inschatten om hoeveel besmettingen het gaat, hoeveel gezinnen er getroffen worden en of het om volwassenen of kinderen gaat. Op basis daarvan kunnen we beslissingen nemen.”

Maar wat met de krokusvakantie en wat met de andere maatregelen? Vrijdag is er een nieuw Overlegcomité. Gaan De Croo en Vandenbroucke de cijfers volgen, of de voorspellingen?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More