Het openingsweekend van ‘Justice League’ stelt wreed teleur

Als een filmmaatschappij geen gat in de lucht springt van een openingsweekend dat maar liefst 96 miljoen dollar opbracht, dan zijn het rare tijden.

Wellicht omdat Warner Bros en DC het dubbele hadden verwacht van het hoogtepunt binnen het DC-filmuniversum. Want het gebeurt natuurlijk niet elke dag dat u Batman, Wonder Woman, Cyborg, Aquaman en The Flash samen op één scherm ziet.

Toch moeten deze superhelden de duimen leggen tegen hun concurrenten: The Avengers. Die Marvelprent haalde vijf jaar geleden ongeveer 110 miljoen dollar meer op tijdens het openingsweekend. Ook de overige DC-films deden beter tijden het eerste weekend : Wonder Woman met 103 miljoen dollar, Suicide Squad met een verrassende start van 133 miljoen dollar en Batman Vs. Superman tenslotte met 166 miljoen dollar.

Maar om al te spreken van een flop is wat te voorbarig. Internationaal presteert Justice League beter. In totaal bracht hij reeds 186 miljoen dollar op. In China beleefde de film met 51 miljoen dollar zelfs het op één na beste openingsweekend ooit, na Batman Vs. Superman.

Toch zal de film een dikke 700 miljoen dollar moeten opbrengen om van winst te spreken. Bovendien heeft Ben Affleck laten weten dat zijn interesse om nog een keertje Batman te spelen, op een zeer laag pitje staat. Moeilijke tijden voor DC dus. 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More