Het net sluit zich rond Veerle Heeren

“De waarheid en niets dan de waarheid, zo helpe mij god.”

Een interview met het VTM NIEUWS  controleren en manipuleren, is niet voldoende om gelijk te krijgen. Voor de camera’s van VTM was wel duidelijk op welke manier de burgemeester van Sint-Truiden, Veerle Heeren (CD&V), aan politiek doet . VTM was blijkbaar zelf dusdanig gedegouteerd van haar gemanipuleer, dat ze ook de fragmenten die niet voor het interview bedoeld waren, lieten zien.

Heerlen stond met een briefje in haar hand dat dienst deed als scenario en bepaalde wat de interviewster mocht vragen en hoe ze het moest vragen. Wanneer Heerlen werd gevraagd of ze een fout had gemaakt, gaf ze te kennen dat de interviewster moest vragen of ze een ‘inschattingsfout’ had gemaakt. Doch antwoorden op de vraag deed ze niet omdat ze het niet relevant vond.

“Zelden zo’n dramatisch interview gezien”, zei Liesbeth Van Impe in haar podcast van ‘Het Nieuwsblad’. Het interview getuigde inderdaad van de arrogantie van een burgemeester die met de ‘almacht’ aan politiek doet. Volgende week maandag op een extra digitale gemeenteraad mag ze meer uitleg geven over de vroegtijdige vaccinaties van haarzelf en enkele familieleden en medewerkers. De meerderheidspartijen in Sint-Truiden – CD&V, N-VA en Open Vld – hebben die gemeenteraad samenroepen.

Ondertussen heeft de onderzoeksrechter in Hasselt, speurders van de federale gerechtelijke politie (fgp) van Limburg en het parket donderdag een ‘oriënterend bezoek’ gebracht aan het vaccinatiecentrum in Sint-Truiden. Het bezoek kadert in het gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke schending van het medisch beroepsgeheim wegens het lekken van de vaccinatiegegevens van burgemeester Veerle Heeren en enkele personen uit haar entourage. Je zou het ook intimidatie noemen.

Ook bij de Truiense journalist van de nieuwssite Trudocs, Dirk Selis – die als eerste de gelekte documenten over Veerle Heerens vaccinatie in handen kreeg – werd een huiszoeking uitgevoerd.

Doch, ondanks al deze pogingen om het niet over de kern van de zaak te hebben, zwijgen de getuigen niet langer. “Regelmatig kregen we één of meerdere namen van mensen die we ‘er snel even moesten tussen nemen’. Als we antwoordden dat er geen plaatsje meer vrij was in de dagplanning, kregen we te horen ‘dat we dan maar iemand anders moesten afbellen”, dat zegt een vrijwilliger aan de lokale nieuwssite Trudocs. “En dan moesten wij een oud madammeke opbellen om haar te vertellen dat de afspraak die ze die dag had niet kon doorgaan. De vrijgekomen plaats werd dan ingevuld met de naam van iemand waarmee de manager was komen aanzetten.”

Wordt vervolgd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More