‘Het Mooiste Moment’: Helmut Lotti

Nostalgie met een snuifje leedvermaak.

Zingen kon hij al toen hij zes was. Hij veroverde de wereld met zijn stem, trad op in de grootste zalen en verkocht miljoenen platen. Lotti is ondertussen 50 jaar geworden, gooide zijn pruikje over de haag en vond even later een nieuwe versie van hetzelfde. Er was een tijd dat je in Zimbabwe in de muziekafdeling van de plaatselijke supermarkt een CD van Lotti kon kopen.

Toen Helmut Lotti acht jaar geleden resoluut stopte met zijn symfonisch orkest om een andere muzikale weg in te slaan, verklaarden velen hem gek: het betekende immers het einde van zijn succesvolle carrière. Sindsdien lijkt het alsof hij zichzelf alsmaar weer opnieuw moet/wil bewijzen.

Doch, in 1996 was dat nog niet aan de orde. Toen nodigde Luc Appermont hem uit in ‘Het Mooiste Moment’, een format waarbij Appermont nietsvermoedende bekende Vlamingen uitnodigde in zijn studio om hun carrière te huldigen. VTM GOLD– de zender van de nostalgie – zendt deze VTM-parels opnieuw uit.

Damn, wat is er veel veranderd!

VTM GOLD / 17 maart, om 20:40 -21:40 : ‘Het Mooiste Moment’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More