“Het kan niet de bedoeling zijn dat mensen op eigen houtje beslissen.”

Erika Vlieghe vertelt ons op Radio 1 wie de baas is.

Dat onze wetenschappers zich verheven voelen boven het domme volk, is al lang duidelijk voor wie tussen de lijnen leest. Maar het is toch nog even slikken als het dan plots, zonder omwegen, door de wetenschapper zelf wordt uitgesproken. Infectiologe Erika Vlieghe liet eerder al op haar trui zetten dat we moeten stoppen met zeuren en toonde dat – ondanks de felle kritiek – subtiel voor de aandachtig kijker van ‘De Afpsraak’. Vreemd om dat vanuit een sector te horen te krijgen die in pers niets anders doet dan zeuren. Maar goed, het was niet meteen voor de eigen winkel dat ze die boodschap had, dan wel voor het domme volk dat het niet kan opbrengen om een jaar lang te zwijgen. Toch?

In ‘De Ochtend’ op Radio 1 liet Erika donderdag nog eens duidelijk verstaan dat we het denken en beslissen aan de wetenschappers moeten overlaten en niet zelf moeten gaan experimenteren met een mening. Dat zou “verwarring creëren”. Vlieghe is bezorgd over het recente advies van het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC), waarin sprake is van mogelijke versoepelingen voor volledig gevaccineerden. Het kan volgens haar, bijvoorbeeld, niet de bedoeling zijn dat mensen op eigen houtje beslissen. “Dit kan mensen moed geven om te zien wat het resultaat zal zijn als we met zijn allen gevaccineerd zijn. Maar het kan niet de bedoeling zijn om nu zelf op individuele basis te beslissen over situaties”, aldus Vlieghe. Ze stelt ons echter wel meteen gerust door te melden dat experten werken aan richtlijnen en aanbevelingen.

Nog even wachten dus.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More