“Het is onwaarschijnlijk dat De Bruyne zal spelen tegen Rusland”

“Wanneer weten we nog niet, maar Kevin zal beschikbaar zijn voor wedstrijden op het toernooi.”

Het nieuws over Kevin De Bruyn klinkt met de dag een beetje minder positief. Van ‘geen probleem’, over ‘met wat hinder van een masker’, naar “ het is onwaarschijnlijk dat Kevin De Bruyne al fit zal zijn voor de eerste wedstrijd tegen de Russen’.
Bondscoach Martinez zegt dat hij pas volgende week meer kan vertellen over wanneer De Bruyne mee zal voetballen.

“Er is dagelijks contact. Pas volgende week kunnen we stellen waar hij medisch staat en wanneer hij weer zal kunnen spelen. Eerst is groen licht van de medische staf nodig, daarna moet hij voldoende met de groep moeten kunnen meetrainen. Het is dus nog koffiedik kijken wanneer hij net beschikbaar zal zijn. Hij moet nu vooral herstellen na een zwaar seizoen op clubniveau.”
Dat klinkt heel diplomatiek, zeer voorzichtig en verontrustend.

De aanloop naar het EK verloopt een beetje rommelig. Spelers die te laat komen en gerommel met de vaccinatie. Er is zo lang zoveel politiek gedoe geweest rond het versnelde vaccinatie voor de beste voetballers van het land. En nu de spuitjes klaar liggen, stuurt de helft van hert pak zijn kat. Martinez begrijpt de vaccinatie-heisa helemaal niet. Hij bevestigt dat de Rode Duivels die momenteel nog niet gevaccineerd zijn, hun prik even ná het EK zullen krijgen. Onduidelijk wat hij daarmee bedoelt.

“Iedereen is het er over eens dat we zo snel mogelijk gevaccineerd moeten zijn. Iedereen wordt gevaccineerd tussen nu en het einde van het toernooi.”, aldus de bondscoach. “Sommigen werden nu al gevaccineerd. Sommigen worden later gevaccineerd. Omdat ze het virus hadden en antilichamen hebben. Of omdat ze al gevaccineerd waren. Om medische redenen kan ik daar niet meer over kwijt. We zijn allemaal heel blij met de hulp van de overheid om een veilige bubbel te vormen.”

Morgen is er een eerste oefenmatch tegen Griekenland. Maar de ploeg die morgen speelt, zal niet de ploeg zijn die tegen Rusland speelt. Alvast zonder Vertonghen, Vermaelen en Hazard. Mignolet start in doel. “Griekenland wordt erg interessant”, aldus Martinez. “Met hun Nederlandse coach (John van ‘t Schip) zullen ze hoog pressen, naast het feit dat ze defensief sterk zijn. We kunnen enkele partnerships testen, we kunnen kijken naar de vorm van enkele spelers: dat kan je best doen in een match-scenario.”

Martinez klonk zoals gewoonlijk zeer zelfzeker in zijn persmoment, maar tegelijk ook zeer diplomatisch. De Spanjaard laat nog niet in zijn kaarten kijken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More