“Het is niet zeker of alles wel doorgaat”

Vergat De Croo de kleine lettertjes voor te lezen?

Meteen na het Overlegcomité moest Frank Vandenbroucke zijn frustraties ventileren voor de nieuwscamera’s. Over de versoepelingen wenste hij mee te delen dat die een voorwaardelijke karakter hebben. Hij verwees daarmee naar het de asterisk die op de slide van De Croo stond, de kleine lettertjes zeg maar. “Op voorwaarde dat de situatie op intensieve zorg duurzaam is verbeterd”.

Het is dus nog niet helemaal zeker of alles wel doorgaat. Vandenbroucke gedroeg zich nog maar een keer als de kleuter die zijn zin niet had gekregen. Ook tijdens het Overlegcomité zou de minister van Volksgezondheid zich irritant hebben gedragen. Ze hadden maar liefst zeven uur nodig om tot een compromis te komen over de horecaterrassen. De avondklok, de buitenbubbel, de contactberoepen en de winkels passeerden zonder veel gedoe, maar over de terrassen ging het hard tegen hard.

De Vlaamse socialist – of moeten we zeggen vooruiter – Vandenbroucke ging in de clinch met de Waalse socialist Di Rupo, die uitriep dat Frank iedereen op de zenuwen werkte. Je kan je de vraag stellen wie Frank Vandenbroucke eigenlijk vertegenwoordigt. Welke kiezer?.

Het laatste woord is nog niet gevallen, want de asterisk is de stok achter de deur, de ‘maar’ die De Croo vergat mee te geven op de persconferentie. “De situatie in de ziekenhuizen moet beter, anders geen versoepelingen.” Maar wat is beter? Een cijfer wordt er niet opgeplakt. En wie gaat straks die cijfers leveren?

We betwijfelen niet dat het in de sector van zorg moeilijk is. Maar is een land niet meer dan een verzameling ziekenhuizen?

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More