“Het is de schuld van de klimaatverandering”

Zonder opwarming van de aarde geen coronacrisis?

Een studie van onder meer de Universiteit van Cambridge en het Duitse Potsdam Institute for Climate Impact Research legt een duidelijk verband tussen de wereldwijde coronacrisis en de opwarming van de aarde. Het was het warmere weer dat van de Chinese provincie Yunnan een hotspot maakte voor vleermuizen.

“De klimaatverandering heeft in de vorige eeuw het leefgebied voor vleermuizen veel aanlokkelijker gemaakt op de vermoedelijke geboorteplaats van SARS-CoV-2. En dus ook voor de vele coronavirussen die deze dieren dragen”, legt zoöloog Robert Beyer van de Universiteit van Cambridge uit.

Maar dan komen ze natuurlijk nog niet op ons bord, laat staan dat het virus zou kunnen overspringen naar de mens. Maar ook daar hebben de wetenschappers wat ‘ontdekt’. De schubdieren die ook in Yunnan leven, hebben mogelijk als tussengastheer gefungeerd voor Covid-19. Deze dieren werden verhandeld op de beruchte markt in Wuhan waar het virus vermoedelijk voor het eerst op een mens oversprong.

We moeten dus minder schubdieren gaan eten? Was dat nummertje 124 of 126 van het menu?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More