Het grote mysterie van de 4 overleden Britse piloten

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Vier piloten van British Airways zijn kort na hun coronavaccin overleden. De oorzaak is echter niet het vaccin: dat hebben factcheckers gefactcheckt. Ze creëren echter meer vraagtekens dan zekerheden…

Er ging de laatste dagen een audio-opname rond op social media. Daarin zegt een man die beweert een goeie vriend van een piloot te zijn, dat er in een week tijd drie piloten van British Airways het leven lieten. “Ze waren perfect gezond en hadden geen onderliggende gezondheidsproblemen. Een tweede prik, en enkele dagen later dood. Alle drie. Daarom is British Airways nu in crisisberaad met de overheid, over het al dan niet toelaten van gevaccineerde piloten.”

Kort nadat het geluidsfragment rondging, overleed nòg een piloot van British Airways. Kort na zijn vaccin, jawel. De luchtvaartmaatschappij heeft inmiddels bevestigd dat er onlangs vier piloten overleden en er condoleanceregisters zijn, maar benadrukte dat de sterfgevallen niets met de vaccins te maken hebben.

De factcheckers van Reuters sprongen op het verhaal. Zij gingen na of de piloten mogelijks stierven door toedoen van het vaccin, en of de luchtvaartmaatschappij in crisisberaad is met de overheid, en gaven de audio-opname het label ‘fake news’, waarna social media die weer verwijderden, en uploaders ervan een tijdlang blokkeerden.

Nu willen wij niet beweren dat de piloten door toedoen van het vaccin het loodje legden. Vier piloten die daardoor in een week tijd sterven, zou wel bijzonder veel zijn. Maar anderzijds: vier piloten die toevallig door iets anders sterven binnen de week – en toevallig na een vaccin – is ook wel bizar. En bovendien is de ‘factcheck’ van Reuters misschien nog wel gekker dan het verhaal van de ‘complottheoristen’. Lees maar even mee.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More