Het gaatje van Rani was ontgoochelend

We zijn altijd fan geweest van Rani. Ze is een paar jaar jonger dan de auteur van dit stukje en dat schept onwillekeurig toch een band. Wat waren we jaloers op Gust.

Sinds een paar dagen zijn we toch iets minder fan van Rani. Dat zit zo. Op een goede (of slechte afhankelijk van het standpunt) dag kwam een zogeheten metselbij in de woonkamer van Rani. Die metselbij was op zoek naar een gaatje en dat gaatje bevond zich in de kachel van Rani.

Nu is de metselbij al jaren het lievelingsdier van ons gezin. Metselbijen zijn immers solitaire dieren. Ze hebben de massa niet nodig. 

We dachten altijd dat Rani van dieren houdt, maar dat is duidelijk niet het geval. Rani heeft immers een prop in dat gaatje gestopt waardoor de metselbij niet meer bij de eitjes kon. Pure sabotage eigenlijk en zelfs kindermoord. Is een metselbij minder waard dan een kat of een hond? 

Metselbijen beginnen in deze ruimten immers achteraan met een kleine ruimte die ze vullen met stuifmeel en nectar waarin vervolgens het eitje wordt gelegd. Daarna metselen ze deze ruimte dicht waarna het volgende eitje wordt gelegd op dezelfde manier. Zo metselen en bouwen ze door tot de hele ruimte is gevuld. Ja, over de metselbijen weten we hier alles.

Dat proces werd dus kunstmatig gestopt door Rani. Dat ze net de metselbij gesaboteerd heeft, is extra triestig. De laatste eitjes zijn immers mannetjes. Deze mannetjes maken dan eerst de weg vrij voor de vrouwtjes. Als dat niet galant is. Het is geen toeval dat de metselbij ons lievelingsdier is…
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More