Het gaat (waarschijnlijk) goed met Bol.com

De winkel van ons allemaal deelt haar cijfers niet met iedereen.

Bol.com: wellicht kent iedereen de Nederlandse webwinkel die twintig jaar geleden door het Duitse mediaconcern Bertelsmann AG werd opgericht. In 2012 werd Bol.com overgenomen door Ahold en is sinds juli 2016 – na de fusie van Nederlandse Koninklijke Ahold en de Belgische Delhaize Groep – onderdeel van Ahold Delhaize.

Bol.com noemt zichzelf ‘de winkel van ons allemaal’ en waarschijnlijk hebben we ook allemaal wel eens wat besteld bij de webgigant der Lage Landen. De top van het Zaanse concern heeft de afgelopen maanden sterk overwogen om het succes van zijn snelgroeiende webwinkel beter uit te lichten, maar houdt de prestaties van Bol.com toch verborgen.

Bol.com voelt de hete adem van Amazon in de nek die volgende maand bij ons ook met een webwinkel begint. Geen slapende honden wakker maken dus, en de Amerikanen niet wijzer maken. Ahold wil een mysterie blijven voor de beleggers uit angst voor de concurrentie en verstopt daarom de prestaties in de resultaten. In 2012 betaalde Ahold Delhaize 350 miljoen euro voor Bol.com. Sindsdien groeide de omzet van de webwinkel jaarlijks met dubbele cijfers tot 2,1 miljard euro in 2018.

Zegt dat niet genoeg?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More