Het echte verhaal achter deze wonderbaarlijke schuurvondst (foto’s)

Vorige week werden er in een loods elf oude BMW 5-series ‘in nieuwstaat’ gevonden. Het verhaal dat er achter zat was nogal ongeloofwaardig, en nu blijkt het ook uit de duim gezogen.

In Bulgarije werden er elf BMW 5-series uit 1994 teruggevonden. Het verhaal ging de ronde dat ze aangekocht werden door een verhuurbedrijf, maar ze de nodige vergunningen niet kregen en dat de Bimmers uiteindelijk in een hangar geplaatst werden en dan stilletjes vergeten. De auto’s zouden, op een dikke laag stof na, nog in perfecte staat zijn. Het verhaal haalde zelfs hier de kranten.

Niks van aan, zo blijkt nu. Het echte verhaal? In 1994 zat een Spaanse BMW-concessiehouder in knalrode papieren. Niet zo moeilijk ook, want hij zat met enorm veel auto’s in stock. 186 5-series onder andere, waaronder enkele behoorlijk schaarse 525ix’en. Enfin, al die auto’s mochten voor een prikje de deur uit.

Een Bulgaar die flink in de slappe was zat, rook een buitenkans. Hij kocht alle 5-series op en liet ze naar Bulgarije transporteren.

Net op dat moment echter, besloot de Bulgaarse overheid een taks van twintig procent in te voeren op ingevoerde voertuigen. Je raadt het al: de deal was voor de Bulgaarse zakenman plots iets minder interessant.

Hoe dan ook: hij kreeg van de 186 wagens er slechts 175 verkocht en deze gevonden vierwielers zijn de overige elf.

Voor de liefhebbers van het E34-model die al een ritje naar Bulgarije gepland hadden om een exemplaar te kopen op de geplande veiling, hebben we slecht nieuws. Die veiling gaat namelijk niet door, omdat de auto’s na grondige inspectie in erbarmelijke staat blijken. De omstandigheden in de loods waren blijkbaar niet ideaal, waardoor het roestmonster aardig heeft toegeslagen. Daarbij komt nog, dat er verschillende auto’s zijn die hier en daar wat onderdelen missen.

1

Image 1 of 27

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More