Het Duitse BioNTech liet zich in België als entiteit registreren

Het Duitse BioNTech Manufacturing GmbH uit Mainz heeft zich midden november in België laten registreren als buitenlandse entiteit. BioNTech richt zich op onderzoek naar geneesmiddelen op basis van mRNA, gebruikt als geïndividualiseerde immunotherapie voor kanker, als vaccins tegen infectieziekten en als eiwitvervangende therapieën voor zeldzame ziekten.

De onderneming kreeg ook een Belgisch ondernemingsnummer.

De geregistreerde activiteit is groothandel in farmaceutische producten. BioNTech werkt samen met Pfizer bij de productie van Comirnaty, een vaccin tegen COVID-19. Aangezien de vestiging van Pfizer in Puurs gevestigd is, is een registratie in België als buitenlandse entiteit een logische keuze.

Comirnaty van BioNTech en Pfizer is het eerste vaccin dat door het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA eind 2020 werd goedgekeurd. In België wordt het vaccin Comirnaty gebruikt in de woonzorgcentra vanaf begin 2021.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More