Het dogma van Groen en Tinne van der Straeten

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Tinne van der Straeten, ons groene minister van Energie, zet haar hakken in het zand. Kernenergie, of zelfs een beetje langer enkele reactoren open houden, zijn voor haar compleet onbespreekbaar. Terwijl het hier toch over onze energievoorziening gaat. Europa zou vandaag normaal hebben bevestigd dat kernenergie een groen label krijgt, maar stelt haar beslissing uit.

Groen en kernenergie, het blijft een raar gegeven. Het is een beetje als een NV-A’er die praat over het Nederlands in de Vlaamse rand: niet voor rede vatbaar.

Verwacht werd dat de EU Van der Straeten gisteren impliciet op haar plaats ging zetten. Men zou namelijk beslissen dat kernenergie een groene investering is. Het zou met andere woorden de stempel ‘duurzaam’ krijgen.

Maar, zoals we de EU kennen, kwam daar niks van in huis. De beslissing over de twee belangrijkste discussiepunten, gas en kernenergie, wordt uitgesteld tot het najaar.
‘t Is niet dat er haast bij is omdat onze centrales in 2025 al dicht moeten natuurlijk.

Is kernenergie groen? 

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More