Hervestigde vluchtelingen in België vooral Syriërs

Sinds 2009 organiseert België regelmatig hervestigingsoperaties, samen met het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR) en de Europese Unie. Sinds 2013 heeft België een structureel hervestigingsprogramma en engageert ons land zich ertoe om elk jaar een aantal kwetsbare vluchtelingen op te vangen.

Kamerlid Darya Safai (N-VA) vroeg onlangs meer informatie over deze hervestigingsoperaties. Volgens staatssecretaris Mahdi werden er in 2014 6 personen met Congolese nationaliteiten en 28 personen met Syrische nationaliteit door ons land opgevangen. In 2015: 88 personen met Congolese nationaliteit en 188 personen met Syrische nationaliteit. In 2016: 4 personen met Congolese nationaliteit en 448 personen met Syrische nationaliteit.

In 2017 ging het om 118 personen met Congolese nationaliteit en 1.191 personen met Syrische nationaliteit. In 2018: 34 personen met Congolese nationaliteit, 43 personen van Somalische en/of Eritrese nationaliteit en 803 personen met Syrische nationaliteit. In 2019: 239 personen met Syrische nationaliteit en in 2020 (deels): 171 personen met Syrische nationaliteit.

Het antwoord van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, belast met de Nationale Loterij, toegevoegd aan de minister van Binnenlandse Zaken, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing, werd gegeven op een schriftelijke vraag van het kamerlid van N-VA.

Uit het antwoord blijkt dat vooral Syriërs de begunstigden zijn van die hervestigingsoperaties.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More