Heeft Van Aert te vroeg gejuicht?

De coronaregels van Olympische Spelen zijn misschien onhaalbaar streng voor een combinatie Tour-Olympische Spelen.

Het atletendraaiboek voor Tokio 202, met een massa coronaregels, is officieel gemaakt. En het is streng, zeer streng. Wie er zich niet aan houdt, riskeert uitsluiting. “Deelname is op eigen risico, en atleten die de regels meermaals of ernstig overtreden, riskeren uitsluiting”, klinkt het aan het eind van het 33 pagina’s tellende draaiboek.

De twee weken quarantaine is verdwenen als maatregel. Dat werd met gejuich onthaald door Tourrenners Van Aert en Van Avermaet die daardoor de twee events kunnen combineren, maar als de letters van de olympische regels moeten worden nageleefd, wordt het moeilijk. De quarantaine is vervangen door een dagelijkse gezondheidscheck twee weken voor vertrek, met een “minimaal sociaal contact”. Probeer dat maar eens in Tour de France.

Alle atleten moeten alle info via een app delen met de Japanse gezondheidsautoriteiten, de organisatie en een Covid-19-verbindingsofficier. Nog strikter zijn de regels in Tokio zelf. Alle atleten moeten een gedetailleerd plan van alle activiteiten in de eerste veertien dagen na aankomst doorgeven: waar ze verbleven, waar ze trainden, met wie ze contact zullen hebben en hoe ze reizen… Ze mogen pas vijf dagen voor hun competitie het olympisch dorp binnen, twee dagen na afloop moeten ze er weer weg zijn. De Japanners verplichten ook dat er herhaaldelijk getest wordt: 72 uur voor vertrek, bij aankomst in de luchthaven en om de vier dagen in Japan. Daar bovenop komt er nog eens een dagelijkse gezondheidscheck.

Een plezierreisje wordt Japan alvast niet.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More