Heeft coronacrisis nu ook al impact op kledij van vrouwen?

Iedereen zal het weten: de delicate precisielanding van de Marsverkenner van de NASA, Perseverance, is gelukt. De nieuwste Marsmissie ‘Mars 2020’ – de grootste Marsmissie ooit – heeft volgens de VRT enkele opvallende primeurs te bieden. Zo zou er binnenkort mogelijk een helikopter kunnen vliegen over de planeet, om unieke beelden te maken, en krijgen we mogelijk de eerste geluiden vanop Mars te horen.

De verkenner is met een snelheid van 20.000 km per uur de atmosfeer van Mars binnengevlogen, moest daarna afremmen met een parachute, ‘tegengas geven’ en dan na 7 slopende minuten aan kabels neerkomen op het Marsoppervlak. Meteen na de landing werden twee foto’s vanop de Rode Planeet gepubliceerd. Dat is merkwaardig aangezien Mars niet onmiddellijk bij de deur ligt en een signaal toch wel even onderweg is. Het doet denken aan de heisa na de maanlanding: de communicatie tussen de astronauten en de aarde verliep wel zeer vlot ondanks de time lag. De militaire organisatie NASA verklaarde achteraf dat de stiltes werden weggeknipt.

“Het was een bijzonder spannende landing. De laatste zeven minuten van de landing moest volautomatisch verlopen. Een interventie vanop de aarde is op dat moment niet mogelijk door het tijdsverschil. Mars bevindt zich op 200 miljoen kilometer van de aarde en de communicatie is elf minuten onderweg. Ingrijpen kon niet”, analyseert astrofysicus Nancy Vermeulen in “Het Journaal”. (foto onderaan rechts)

Nancy zat de vorige dag ook al in een studio van de VRT. Toen mocht ze aan Bart uitleggen wat er op dat moment zou gebeuren. De welbespraakte astrofysicus viel op door haar glitterkleren (foto onderaan links). Vreemd genoeg droeg ze die diezelfde kleren ook de volgende dag. Zou ze zoals sommige virologen gewoon in een bureau van de VRT slapen aangezien het zinloos is om naar huis te gaan als je de volgende dag opnieuw verwacht wordt bij de VRT? De glitters doen in elk geval denken aan de sterren en dat zal allicht de bedoeling geweest zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More