Inloggen

Log in of maak je account aan.

Wachtwoord vergeten? Registreren
Registreren
Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren
Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Heeft het beste restaurant van Brussel ook goede financiële resultaten?

Thierry Debels - 26-11-2020

Restaurant Bon Bon in Woluwe kreeg deze week nog 19,5 op 20 van Gault&Millau. Het is dus met voorsprong het beste restaurant van het Brussels Gewest. Dat is wel geen garantie op financieel succes.

Het restaurant werd geopend in 2003 en verhuisde in 2011 naar de Tervurenlaan. De locatie werd de villa waar vroeger decennialang het restaurant Des Trois Couleurs was gevestigd.

Chef Christophe Hardiquest opende in 2003 zijn restaurant in de Karmelietenstraat in Ukkel, op de plaats waar daarna restaurant Va Doux Vent haar intrek nam. Nu is het de locatie voor het restaurant Brimz'l van zijn eermalige sous-chef.

Hardiquest behaalde in Ukkel zijn eerste successen, waaronder meteen een eerste Michelinster in 2004. Op de nieuwe locatie kreeg het restaurant in de Michelingids van 2014 twee Michelinsterren.

Omdat de keuken in Ukkel wel erg klein was, zocht hij naar een andere locatie. Hij onderhandelde een tijdlang met Jean-Pierre Bruneau, de chef uit Ganshoren, over de overname van diens restaurant, maar dat ging uiteindelijk niet door. Toen vond hij dit restaurant in Sint-Pieters-Woluwe. Het eerder ouderwetse interieur werd compleet omgevormd tot een modern interieur met een grote en open keuken.

De vennootschap waarin het restaurant zit, heeft in 2018 en 2019 goede cijfers bekendgemaakt. Zoals in alle restaurants zijn de loonkosten aan de hoge kant, maar er bleef telkens voldoende marge over om winst te maken. Coronajaar 2020 zal een stuk moeilijker zijn.

Restaurant Hof van cleve Restaurant bon bon

Reacties

Resterende karakters 500
Nieuwsbrief Mis nooit meer het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en boeiende verhalen van P-magazine! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.
Zoeken