Heeft Apple nu wel of niet last van spionagechips?

Een tijdje terug schreef Bloomberg dat China via spionage-chip op de servers van onder andere Apple en Amazon ons zou bespioneren. Onmiddellijk ontkenden Apple en co dat ze te maken zouden hebben met die spionagechips.

In het artikel van Bloomberg stond te lezen dat Apple een spionage-chip had gevonden en zelf contact met de FBI had opgenomen. Apple zelf liet weten dat er niets van heel het verhaal waar zou zijn. Homeland Security had al aangegeven dat er geen enkele reden was om dit verhaal te geloven, maar intussen verspreide het zich vliegensvlug met imagoschade tot gevolg. Tijd dus om een onafhankelijk onderzoeksbureau in te schakelen en alles te laten onderzoeken.

Ze gingen grondig tewerk. Zowel de nieuwe als de oudere moederborden van Apple en Amazon werden onder de loep genomen. Ook de ontwerpen en de software werden grondig bekeken, om uit te kunnen sluiten dat manipulatie mogelijk zou zijn.

De onderzoekers laten nu weten dat er niets is gevonden dat wijst op spionage-chips. Het lijkt er dus op dat er niets klopt van het verhaal van de Chinese spionagechips bij Apple en Amazon.

Super Micro, de leverancier van de zogenaamd geïnfiltreerde moederborden, bekijkt welke juridische stappen het tegen Bloomberg kan nemen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More