Hebben speurders Bende van Nijvel eindelijk in het vizier?

De Bende van Nijvel sloeg in de eerste helft van de jaren 80 ongemeen hard toe in België. Vooral de ‘overval’ op een warenhuis in Aalst is bijgebleven, maar ook in Overijse en elders vielen dodelijke slachtoffers.

Velen hebben ondertussen de hoop opgegeven dat er na 35 jaar nog een doorbraak zou kunnen komen, maar sinds kort worden merkwaardige verklaringen afgelegd door personen die zicht hebben op het dossier.

Zo was er eerst voormalig minister van Justitie Koen Geens die op VTM verklaarde dat er nog voor de verjaring (in 2025) een proces over de Bende van Nijvel komt. “De mensen die op het dossier zitten, werken daar nu dag en nacht voor.”

En gisteren zei federaal procureur Van Leeuw op VRT dat er over twee jaar misschien een proces rond de Bende van Nijvel is.  Dat zou impliceren dat er snel een doorbraak komt gezien de lange doorlooptijden bij Justitie.

Veel nabestaanden van de slachtoffers hebben die hoop op een proces al lang hebben laten varen, anderen blijven geloven in een goede afloop. Nathalie Palsterman bijvoorbeeld. Zij was negentien toen de Bende haar vader doodschoot op de parking van het warenhuis. Ze is er volgens TV Oost van overtuigd dat het nieuwe speurdersteam vooruitgang boekt. Jan Palsterman was een van de vele slachtoffers van de Bende in Aalst.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More