Hasbro gaat Mr. Potato Head dan toch niet genderneutraal maken

Het wereldkampioenschap: uw kak intrekken. 

Na de Nationale Veiligheidsraad denken we dat de nieuwe recordhouder wel eens speelgoedfabrikant Hasbro kan zijn. Het begon allemaal met de geslachtsaanduiding van een plastieken aardappel. Ja, dat lees je goed. Vergeet wereldhonger, kinderarmoede en de pandemie. Hier ligt de mensheid wakker van.

Althans, zo dacht Hasbro. Mr. Potato Head, het speeltje waar je allerlei losse onderdelen zoals een neus, oren, ogen, een bril en een snor in kan steken, komt namelijk te mannelijk over. Ondanks het feit dat er ook een vrouwelijke versie van bestaat. Fans van de Toy Story reeks weten waarover we spreken.

Omdat de concurrent Mattel de verkoop van zijn barbiepoppen zag stijgen toen het modellen met verschillende huidskleuren en lichaamstypes op de markt bracht, dacht Hasbro ook breder publiek aan te spreken door de aanspreektitel ‘Mister’ te schrappen van de jolige stengelknol.

Maar na de bekendmaking brak er een storm van kritiek los en zag Hasbro de bui al snel hangen. Ze moesten snel een keuze maken: oftewel een handvol doorgedraaide social justice warriors op Twitter tevreden houden, oftewel een massale boycot ondergaan van mensen die daadwerkelijk hun product kopen.

Zoals het gezegde luidt: money talks and bullsh*t walks.

Dus Hasbro stuurde al snel een tweet de wereld in waarin iedereen wordt gerustgesteld. De namen van de glimlachende aardappelen blijven behouden.

Oef, een pak van ons hart. En van iedereen die in deze moeilijke tijden amper het zout op hun patatten verdienen. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More